Портфейлът на г-н Кеш

Любопитно ли ти е да надникнеш в истински портфейл в BONO, с реални пари и да видиш как може да се печели или губи на практика? Ако отговорът е Да, то тогава непременно разгледай този.

За да не разкриваме поверителна информация, ще наречем условно неговия собственик г-н Кеш. Това е действителен портфейл, с  реални пари и реален резултат, такива са и цените и времето на сключване на сделките, само името е измислено.

Това са парите и всички сделки на г-н Кеш, ако ги разгледаш внимателно, ред по ред, ще видиш интересни неща:

Портфейл в BONO с истински париДали защото вече достатъчно се е тествал с демо сметка или защото е искал да усети истинската тръпка, не знаем, но на 4 юни г-н Кеш решава да захрани реалната си сметка за търговия с 204 евро и сключва 3 сделки. И при трите е избрал да продаде EURUSD (Sell EURUSD) или да заеме къси позиции в EURUSD. Това означава, че е продал евра, в замяна на което е купил долари, защото е очаквал, че еврото ще поевтинее спрямо долара.

Когато е въвеждал поръчките, вместо пазарна поръчка  (т.е да натисне директно бутона Sell) г-н Кеш е въвел отложена поръчка Place Pending Order. Това означава, че сделката ще стане, само ако бъдат изпълнени определени от него условия.

How to place a pending orderВ полето Price в прозореца Place Order е въвел цената, по която иска да стане сделката, т.е в неговия случай, при първата сделка, да продаде EURUSD на 1.2501.

Преди да подаде поръчката, той е въвел долна и горна граници, които ако бъдат достигнати, BONO автоматично да затвори позицията. Нещо като допълнителна защита, това са така наречените:

S/L – stop loss – долна граница, която ограничава загубата. Ако цената започне да пада, стигне ли това ниво, позицията автоматично се затваря, за да предотврати по-големи загуби. В случая, той е продал евро на 1.2501 и е въвел по-висок S/L – 1.2533. Колкото повече нараства цената, толкова повече губи той, защото можеше да я е продал на по-високата цена.

T / P – take profit – горна граница, която затваря позицията и реализира директно печалба. В случая на г-н Кеш е 1.2493. Продал е на 1.2501, после ако достигне T/P нивото щеше да я затвори по 1.2593 и така да реализира печалбата от разликата.

При точно тази първа сделка S/L и T/P нивата не са се активирали и 8 минути по-късно, г-н Кеш е решил да я затвори с малка печалба от 6.4 евро.

По-надолу, обаче, може да видиш две сделки, при които S/L и T/P са се активирали и съответно са му донесли една загуба от 31.92 евро и една печалба от 66.31 евро (отбелязани са в колоната Коментар от портфейла).

Г-н Кеш е минал и през най-голямото изпитание за всеки трейдър – активиране на Stop out или автоматично затваряне на позиции, защото стойността на портфейла му е стигнала 20% от блокирания маржин (гаранцията, която BONO блокира при всяка сделка и срещу която на практика може да отвориш 200 пъти по-голяма позиция от парите, които имаш).

Stop out

При автоматичното затваряне на позициите (Stop out), когато портфейлът падне или стане по-малко от 20% от блокирания маржин, BONO започва автоматично да затваря позиции – една по една – докато  портфейлът не се възстанови до минимум 20% от блокирания маржин. Това, на практика, те предпазва да загубиш повече пари от колкото имаш в сметката си. В случая г-н Кеш е загубил цели 131.49 евро. Това, обаче, сякаш му е донесло и късмет. След този злополучен момент и след като неврите на г-н Кеш са издържали, за да продължи и да не зареже всичко тук, започват да валят печалби.

Така за 10 дни, от 4ти до 13ти юни, г-н Кеш е увеличил парите си с 141.77 евро или 69% печалба.

Някои постоянно мислят за пари, други просто ги правят.

BONO.bg
Парите са навсякъде

 

Всяка прилика с действителни лица не е случайна. Никаква част от настоящия материал не представлява съвет за покупка или продажба на финансови инструменти. Търговията на маржин е рискова.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s