50% бонус на депозит?! Възможно ли е ?

Онлайн маржин търговията набира все по-голяма популярност и това лесно може да се види. Вече почти няма сайт в интернет, в който да не изскочи реклама на поредния форекс брокер с най-добрите условия за търговия. Изборът става все по-голям, а предложенията кое от кое по-атрактивни, особено различните видове бонуси, които те посрещат още преди да си имал време да се ориентираш в съответния сайт. Гледаш финала на US Open и изведнъж „пусни безплатен sms на този номер и получаваш 20 лв., с които да търгуваш!”. Ок, правя го, 20 лв. са това, кой ти ги дава!

Толкова ли е лесно?

Технически е лесно да – откриваш си сметка за търговия, захранваш я и получаваш бонус, и всичко това става докато си седиш пред компютъра.  На практика, обаче, никой не ти дава пари ей така, които да изтеглиш и да ги похарчиш за нов телефон, например.

Как работят бонусите?

Бонусите обикновено се дават под формата на вътрешен кредит, това са виртуални пари, които за да можеш да изтеглиш, трябва да изпълниш определени условия – за даден период да направиш минимум брой сделки. След като изтече срока, можеш да изтеглиш само частта, която си освободил, другото автоматично се занулява от брокера.

Сега ще кажеш – „Какъв кредит, нали за бонуси говорехме? Не искам никакви кредити, ако загубя, после трябва да връщам парите!”.

Не, хубавото на бонусите е, че те са виртуален кредит, не истински и ако го загубиш не трябва да връщаш нищо. С тях увеличаваш възможностите си за търговия, а ако направиш необходимия оборот ще ги получиш и като истински пари.

Можем да разделим бонусите на няколко основни групи. Ето как функционират те на практика:

Депозит бонуси – за да получиш такъв, трябва първо да депозираш определена сума, върху която се изчислява и бонуса. Обикновено варира между 10% и 50%, като често има и горна граница като абсолютна сума. Ето тук може да видиш пример за бонус програма на този принцип, която в активна през летните месеци: http://bulbrokers.com/bg/about/promocii/forex-summer-bonus-ii/

Директни бонуси, без депозит – често се дават на нови клиенти, така че веднага да започнеш да търгуваш в реално време, ако спечелиш, печалбата си остава за теб. Рядко са големи като размер обикновено са около 20$, 50$ или 100$. http://bulbrokers.com/bg/about/promocii/smart-pad/

Бонус за участие в Демо конкурс – при такива конкурси, се състезаваш с виртуален акаунт и ако си измежду първите 5-ма например, получаваш бонус.

Бонуси за участие в състезание с истински пари – същото като демо конкурса, само че се състезаваш с истински пари.


Бонуси за обем
– дават се на трейдъри, които търгуват големи обеми.

 

Подаръци – получаваш всякакви неща под формата на безплатни книги, семинари, уебинари или други обучителни материали.

 

Награди – най-често телефони, напоследък и модерните iPad-и, ако изпълниш поставени условия. Рядко се дават на всеки отговорил на изискванията, обикновено се раздават под формата на томбола. http://bono.bg/bg/fiat500/

Отстъпки, или по известни като Cash back – тъгуваш и ако достигнеш определен обем, брокера ти връща някакъв процент от спреда или платената комисиона.

Бонус предположение – игра от типа Познай курса, ако си улучил, получаваш награда. http://bulbrokers.com/bg/about/promocii/poznaj-kursa/

Бонус доведи приятел – такъв можеш да получиш, ако препоръчаш на някой свой познат също да стане клиент на даден брокер.

С две думи, най-често бонусите при търговията на маржин се дават под формата на виртуален кредит – ако спечелиш, взимаш и печалбата, освен това, което си успял да освободиш. Ако загубиш, не трябва да връщаш виртуалния кредит, той просто се занулява.

Advertisements

4 thoughts on “50% бонус на депозит?! Възможно ли е ?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s