Жените са по-добри трейдъри?

Според много проучвания, женените мъже са по-добри трейдъри от неженените. Но знаете ли кои са най-успешните – жените. Жените умеят много по-добре да контролират риска и не са толкова самоуверени, за разлика от мъжете. Те са много по-организирани, правят план и което е по-важно – следват го, а и по-лесно си признават, ако са сгрешили.

Според проучване на Barclays Wealth and Ledbury Research от 2012 г., в световен мащаб жените вече взимат около 80% от важните за домакинствата финансови решения. Затова не е никак изненадващо, че и все по-голям процент от дамите се захващат с търговия на финансовите пазари.

По данни на Selftrade, един от най-големите брокери във Великобритания, преди 10 години жените са били само 17% от техните клиенти, докато през 2010 вече са 39%. Ситуацията в BONO, не е по-различна.

BONO е платформа за начинаещи трейдъри, в която срещу поемането на по-висок риск можеш да правиш големи печалби за кратко времe. И макар да се предполага, че дамите не са склонни към такъв тип хазартно поведение, 25% от участниците в Играта на BONO са жени. А делът им в печелившите трейдъри е още по-голям, жените са близо 32% от всички участници, които печелят в BONO.

И сигурно вече никак няма да се изненадаш, като ти кажем, че засега, най-печелившият трейдър в BONO отново е дама, на 33 години, която никога досега не е пробвала този тип търговия. Само за три месеца тя успя да направи 51 416 евро.

Освен, че са успешни трейдъри, може да се окаже, че дамите са и по-големи късметлии, защото и двете награди в Играта досега (Пакет за двама за F1 Monza и скутер Vespa) бяха спечелени от дами. Остава да видим кой ще спечели Fiat500 Black Jack.

Ти как мислиш?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s