Как да печеля от търговия със злато?

Златото е може би една от най-популярните суровини за търговия! Добрата новина е, че не е нужно да имаш много пари или да се тормозиш с физическа покупка и съхранение, за да можеш да търгуваш със злато и ти. Има начин да спекулираш с цената му  и да се опиташ да спечелиш бързи пари за няколко часа или дни, или пък да залагаш като дългосрочен играч на това дали цената му ще пада или ще се покачва.

И в двата случая това може да стане с т.нар Договори за разлика „ДЗР”.

Звучи ли ти сложно? Не се притеснявай, само така звучи, всъщност е доста по-просто. ДЗР-тата са инструмент, с който залагаш на това дали цената ще се покачи или ще падне, без да е нужно да притежаваш актива, с който играеш, в случая злато . Ако познаеш печелиш, ако не – губиш. Нужно е само да имаш сметка за търговия.

Ето какво направи един BONО трейдър със злато миналата седмица:

Gold profit_BG

В 6 последователни сделки на 19.02 той отваря BUY позиции в злато. BUY означава, че той очаква цената на златото да се покачи. На 26.02 то вече е със средно 11.98 евро по скъпо, отколкото на 19.02. Трейдърът затваря позициите (продава на по-високата цена това, което е купил по-евтино няколко дни по-рано) и по този начин реализира печалба от 546.80 евро за една седмица.

Не е зле, нали? Ако все още не си сигурен, можеш да пробваш този тип търговия с безплатна демо сметка. Така ще се упражниш без да рискуваш реални пари. Нужно е само да имаш регистрация в www.bono.bg  и да си Добавиш Демо или Реална сметка.

Само имай предвид, че търговията с ДЗР е рискова, както можеш да спечелиш, така може и да загубиш първоначално внесената сума.

Няколко термина, които ще са ти от полза:

  • Buy– залагаш, че цената ще се покачва;
  • Sell – залагаш, че цената ще пада;
  • Volume – измерва се в лотове. Колкото по-голям обем избереш, толкова по-големи и бързи ще са печалбите или загубите.
  • Margin – гаранционният депозит, в замяна на който умножаваш парите, с които търгуваш. Ако избереш маржин 1:200, това означава, че умножаваш парите си по 200, а всеки път като отваряш позиция, 0.5% от стойността й се блокира, като гаранция по сделката. Колкото по-голям е маржина, толкова по-големи и бързи ще са печалбите или загубите.

Повече информация за основните принципи на търговия ще намериш тук: http://bono.bg/bg/faq/pravilata-v-bono/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s