Следващо ниво – въведение в МetaTrader 4

Минаха почти две години откакто за първи път ти показахме BONO и маржин търговията, затова реших, че е време да ти представя MetaTrader 4 – най-популярната платформа за начинаещи и опитни трейдъри.

index_mt4Докато BONO e отправната ти точка в света на валутната търгивия, с MetaTrader 4 получаваш всичко необходимо, за да преминеш в следващото ниво.

На пръв поглед, MetaTrader 4 може да ти се стори сложна, но в действителност платформата е изключително интуитивна и лесна за ползване.

MetaTrader 4 е desktop софтуер, което означава, че за да го тестваш, трябва да го изтеглиш и инсталираш на компютъра си. Инсталацията е бърза и лесна, размерът на файла е 419.5kb, така че няма опасност да натовари компютъра ти. Ето тук ще намериш подробна информация, описана в няколко прости стъпки как да инсталираш платформата и да си отвориш демо сметка.

Забележи, че BONO и MetaTrader 4 са свързани.  С твоята BONO сметка (демо или реална) може да търгуваш и в  MetaTrader 4. Единственото, което ти  трябва, е номер и парола на акаунта.

И така, вече споменах, че MetaTrader 4 е за по-напреднали в сравнение с BONO, предоставяйки редица функционалности, които могат значително да те улеснят във взимането на решения кога и как да търгуваш. Можеш да се възползваш от графични приложения и технически анализ – графики, индикатори, 9 периода за всеки инструмент, Expert Advisors – за автоматизирана търговия, системни сигнали, новини и още много други професионални инструменти за търговия.
mt4_bono
Интересното е, че MetaTrader 4 поддържа и търговия на CFD върху акции. Така че, ако искаш да залагаш върху движението на цените на акциите на някои от най-големите компании в света, без фактически да притежаваш актива, CFD върху акции през MetaTrader 4 e начинът.

В допълнение MetaTrader 4 ти предлага цялостни мобилни решения за  iOS, Android  и Windows – напълно безплатен достъп до пазара, по всяко време, от всяка точка на света. Можеш да си изтеглиш мобилното приложение от съответните app центрове (AppStore, Google Play).
mobile
Най-любимата ми функционалност, обаче, е достъпът до MQL5 Community – Социална мрежа за трейдъри, където можеш да следваш и копираш сделките на по-опитните трейдъри. Така наречения Social Trading ще разгледам по-подробно следващата седмица, затова не пропускай да ни следиш!

Разбира се, ако си нетърпелив, пиши ми на team@bono.bg  или ми се обади на 02/4893 712. Ще се радвам да си поговорим за всичко, което те интересува относно Социална мрежа за трейдъри и MetaTrader 4.

Успешна търговия!

Али

Вашият коментар