Какво е Social Trading или Социална Мрежда за Tрейдъри?

Както обещах, днес  ще  разкажа за последната мания – Social Trading-a. Както може да се досетите, това е нещо като Facebook за трейдъри. Социална мрежа, където индивидуални трейдъри от целия свят могат да споделят опит, идеи, съвети и т.н. Освен да качваш, харесваш, коментираш и споделяш статуси и публикации, също така можеш да следваш и автоматично да копираш сделките на т.нар. доставчици на сигнали.

Нека първо  кажа какво са това Сигналите. Когато трейдър реши, че е достатъчно опитен, той може да стане трейдинг ГУРУ и да предоставя сигнали за търговия на останалите – той се превръща в Доставчик. С други думи, неговите сделки са сигнали за търговия за всичките му последователи и тези сигнали автоматично се копират в сметките на въпросните последователи.

За кого е предназначена?

Независимо дали си начинаещ или професионален трейдър, може да намериш своето място в Социалната мрежа за трейдъри.

Ако си напълно начинаещ, но си изкушен от възможностите, които разкрива Forex търговията, можеш да се присъединиш към мрежата, да разгледаш трейдърите (доставчиците на сигнали), да си избереш един от тях и да го последваш (имай предвид, че е необходимо да имаш свалена платоформата MetaTrader 4). След като се абонираш за сигнала, сделките ще бъдат автоматично копирани в твоята сметка, т.е.  когато твоят трейдинг ГУРУ купува EURUSD, твоята платформа също ще купи EURUSD и когато Гуру-то затвори позицията, платформата също ще я затвори.
trading_evo
Също така, социалната мрежа за трейдъри  може да бъде  много полезна за вече напреднали трейдъри, които знаят, че това да си успешен и дългосрочно печеливш на Форекс пазара изисква да отделяш много време. Така че, ако нямаш време, но искаш да изкараш нещо допълнително към месечния ти доход, пробвай Социалната мрежа за трейдъри.

Само винаги имай наум, че резултатите от минали периоди не са показател за бъдещото представяне.

И накрая, но не на последно място, ако си професионален трейдър с дългогодишен опит и печеливша стратегия, може да споделиш знанията и успеха си с другите. Да се регистрираш като Доставчик на сигнали е безплатно и ще ти отнеме само няколко минути. Даже има възможност да направиш сигналите си платени и по този начин да печелиш допълнително, когато някой последва сигнала ти.

Тук трябва да спомена, че може да тестваш и да следваш сигнали първо с демо сметка. Съответно, същото важи и за доставчиците. Следователно може да проучиш Социалната мрежа за трейдъри абсолютно безплатно и още повече без риск да загубиш пари.

sidebar_2Колкото до техническата част, трябва да изтеглиш  MetaTrader 4 терминала за търговия и да се регистрираш в MQL5 community – мястото, където трейдърите се срещат. За да стане по ясно, ще го кажа така – MQL 5 е самата социална мрежа, където взаимодействаш със останалите трейдъри, а MetaTrader 4  е платформата, в която се отразяват сделките.

Стъпка по стъпка, описано как да започнеш, може да намериш тук: http://bulbrokers.com/bg/training/socialna-mrezha-za-trderi/

Разгледай Социалната мрежа за трейдъри, тествай я и ако имаш нужда от помощ или някакви въпроси, аз съм насреща. Междувременно, следи ни във Facebook,  ще те държим в течениe за всички новини, трикове и полезна информация.

Успешна търговия!

Али

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s